Portal de știri
Societate

Accizele la motorina utilizată de ÎMM în acest an vor fi compensate integral

Accizele la motorina utilizată în anul 2022 de întreprinderile agricole mici și mijlocii vor fi compensate de executiv în cuantum de până la 100%. Decizia a fost anunțată de către prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern cu reprezentanții unei asociații de fermieri și agricultori, transmite IPN.

Producătorii agricoli mari vor beneficia de compensații în cuantum de 30% sau 894 lei/tonă, iar întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de compensarea accizei în valoare de până la 100% sau 2980 lei/tonă. Acciza va fi acordată retroactiv, conform facturilor, începând cu 1 ianuarie 2022, iar de compensații vor profita aproape 14 mii de întreprinderi. Suma totală pentru producătorii mici, mijlocii și mari va constitui circa 277 de milioane de lei.

Șefa executivului a menționat că domeniul agricol rămâne prioritar, o dovadă în acest sens fiind și acțiunile întreprinse până acum de Guvern. „Suntem un Guvern care susține agricultorii. Aceasta s-a văzut foarte clar atunci când am crescut fondul de subvenționare a agriculturii cu 60%. În funcție de veniturile bugetare și resursele pe care reușim să le mobilizăm pe partea partenerilor externi, vom continua această politică de susținere a agricultorilor”, a spus Natalia Gavrilița, citată într-un comunicat de presă.

Related posts

Europa a devenit continentul cel mai afectat de coronavirus: peste 100.000 de persoane infectate

Albasat

Alertă cu bombă la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău

Albasat

Prima țară din lume în care toți cetățenii eligibili au fost vaccinați. Au fost utilizate aproximativ 22 de milioane de doze de ser

Albasat

Leave a Comment