ALBASAT
Societate

Această pierdere umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate, ministru

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un mesaj de condoleanțe către familia pacientei decedate ca urmare a infectării cu noul tip de coronavirus. „Această pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate, dar totodată ar trebui să determine și mai mult sistemul medical, pentru a continua acordarea asistenței medicale și să lupte pentru fiecare viață – care este valoroasă pentru noi”, a declarat ministra, citată de IPN.

Într-un briefing de presă, susținut miercuri dimineața, ministra a anunțat primul deces în rândul persoanelor confirmate cu COVID-19. Femeia s-a stins noaptea trecută, după șapte zile de tratament.

Femeia, în vârstă de 61 de ani, revenită din Padova, Italia, în data de 11 martie, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală. Pe 15 martie, starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Pacienta suferea de boli cronice: hipertensiune de gradul doi și diabet zaharat de tip doi.

Potrivit datelor MSMPS, până pe 16 martie, în Republica Moldova au fost înregistrate 30 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Alte 11,2 mii de persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie.

Related posts

La fiecare două minute și jumătate, o persoană moare în Italia.

Albasat

Pro Moldova a atacat la Curtea Constituțională acordul de finanțare cu Rusia

Albasat

Deținătorii de patente își pot ridica ajutorul de șomaj unic până la 30 noiembrie

Albasat

Leave a Comment