Portal de știri
Societate

Activitatea în bază de patenta se va prelungi până în iulie 2023

Termenul de desfășurare a activității de comerț în baza patentei, care expiră pe 31 decembrie 2022, urmează să fie prelungit până pe 1 iulie 2023. Propunerea se conține în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, prezentat de către Ministerul Finanțelor pentru consultări publice, transmite IPN.

Patenta de întreprinzător este în prezent utilizată în activitățile de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri, pavilioane și din autovehicule. De asemenea, este vorba și despre comerțul cu produse alimentare și mărfuri ușor alterabile autohtone, cu condiția respectării cerințelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea și comercializarea lor.

Ministerul Finanțelor precizează că prelungirea termenului pentru activitatea în bază de patentă este o măsura care vine în susținerea acestor contribuabili în contextul creșterii prețurilor la resursele energetice, dar și pentru a-i ajuta să treacă mai ușor prin sezonul de iarnă 2022-2023.

Proiectul este propus pentru consultări publice și urmează etapa de aprobare de către Guvern și adoptare de către Parlament.

Related posts

Deponenții „Băncii de Economii” își pot ridica sumele indexate începând de astăzi

Albasat

Tariful la gaz pentru consumatorii finali ar putea scădea cu 10%

Albasat

Cursul valutar oficial la 14.07.2022

Albasat

Leave a Comment