Portal de știri
Societate

Demersul privind finalizarea urmăririi penale în lipsa lui Plahotniuc va fi examinat joi

Examinarea demersului privind finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Vlad Plahotniuc în dosarul denumit „frauda bancară” va avea loc cu participarea unui avocat din oficiu. Procuratura Anticorupție a solicitat acest lucru după ce ultima ședință de judecată a fost amânată pe motivul neprezentării avocatului fostului politician. Următoarea ședință este programată pentru 17 noiembrie, ora 15.30, transmite IPN.

Pe 22 august 2022, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers judecătorului de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc, fost lider al Partidului Democrat.

Avocații inculpatului au sesizat Curtea Constituțională privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse recent în Codul de Procedură Penală. Pe 29 septembrie, Curtea a declarată inadmisibilă sesizarea apărătorilor.

În consecință, au avut loc șase ședințe de judecată, la care avocații au depus noi cereri de ridicare a excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare, cereri de strămutare a cauzei, cereri de amânare a ședințelor de judecată, iar procurorii au pledat constant pentru respingerea cererilor respective.

Related posts

Comisia națională de sănătate publică va institui stare de urgență în sănătate

Albasat

Sunt anunțate deconectări de lumină în Nisporeni

Albasat

Maia Sandu despre tensiunile din Ucraina: eventualele acțiuni militare ne vor afecta

Albasat

Leave a Comment