ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Adelina Tipa, Locul III la Olimpiada republicană de limba și literatura română: ”Sunt mândră de clasament și de treapta pe care am urcat-o”

Adelina Tipa, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Nisporeni, a obținut locul al treilea la Olimpiada Republicană de Limba și Literatura Română, acumulând un total de 87 de puncte. Pregătirea ei intensivă sub îndrumarea profesoarei Natalia Bejan a culminat cu acest succes remarcabil.

Într-un interviu acordat pentru ALBASAT, Adelina a împărtășit emoțiile și provocările întâmpinate pe parcursul celor trei zile de concurs: “Ocuparea locului 3 reprezintă o realizare imensă pentru mine. Am trăit responsabilitatea unui elev olimpic, iar emoțiile au fost mari, dar nu m-au împiedicat să concurez cu cei mai buni elevi din țară. Acest concurs este dovada muncii asidue pe parcursul celor 9 ani de învățământ.”

Despre pregătirea pentru concurs, Adelina a menționat: “În spatele acestui rezultat stau 2 nopți nedormite și pline de emoții. Am avut nevoie de atenție maximă în cele 3 ore de test, conștientizând că orice greșeală minoră poate afecta rezultatul final.”

Adelina și-a exprimat recunoștința față de profesora sa, doamna Natalia Bejan, pentru susținerea și inspirația oferită, precum și față de familia sa care i-a oferit sprijinul necesar pe tot parcursul pregătirii.

În contextul competiției, și o altă elevă, Otilia Ionel, de la Liceul Teoretic „Boris Cazacu” din Nisporeni, a obținut mențiune, demonstrând nivelul înalt de pregătire al elevilor din regiune.

Festivitatea de premiere a avut loc pe 12 martie 2024, organizată de Ministerul Educației și Cercetării, unde 185 de elevi din clasele IX-XII, reprezentând diverse raioane și municipii ale Republicii Moldova, au fost omagiați pentru performanțele lor.

Lista completă a premianților poate fi accesată aici. Elevii distinși cu diplome de gradul I, II și III beneficiază de dreptul de a primi nota „10” la examenul național de absolvire în disciplina respectivă, promovând astfel excelența academică.

Related posts

Сотрудники Ассоциации зелёного хозяйства приступили к покосу травы

Albasat

În ultimii zece ani, producția de lapte din Moldova a scăzut cu 38%

Albasat

Alte 142 de cazuri de infectare cu COVID-19 și cinci decese

Albasat

Leave a Comment