Datorită proiectului „Energie și Biomasă”, ce s-a desfășurat timp de șapte ani în Repulica Moldova, în jur de 200 de instituții publice au devenit consumatoare de bioenergie. Cu alte cuvinte, au început să folosească pentru încălzire, biocombustibil, obținut din resturi vegetale. Acest fapt a încurajat apariția producătorilor de combustibili dinbiomasă. Printre ei este și Victor Vorobiov, un om de afaceri din orașul Ungheni, care a început să implementeze acest proiect în 2016. Bărbatul spune că brichetele produse din rumeguș de lemn, pe lângă faptul că au o capacitate mare de furnizare a căldurii, sunt mai ecologice în comparație cu gazele naturale și cărbunele. Materia primă, adică deșeurile vegetale, o procură de la producătorii din regiunea de centru a țării coji de semințe de floarea soarelui şi alte tipuri de resturi agricole, care pe vremuri fie erau aruncate, fie erau arse.
AO Universal Media este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul “Promovarea valorilor și a proiectelor europene” în Nisporeni, Ungheni, Hâncești, Călărași și Strășeni.
Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).