ALBASAT
Actualitate

Agenții economici vor prezenta un singur raport financiar în loc de cinci

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Deputații au votat în două lecturi, în ședința din 30 iunie, un proiect de lege care prevede simplificarea procesului de raportare financiară prin lansarea unei platforme unice de raportare pentru Serviciul Fiscal de Stat, Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină.

În prezent, agenții economici care au persoane angajate sunt obligați să prezinte cinci rapoarte diferite privind plățile salariale, impozitele aferente și unele aspecte ce țin de relațiile de muncă. Un șir de date se dublează, iar agenții economici trebuie să interacționeze cu trei entități de raportare diferite, rapoartele fiind prezentate în diferite perioade.

În acest sens, s-a decis ca cele cinci rapoarte să fie substituite cu unul singur – FSIC16. Agenții economici nu vor prezenta rapoarte distincte către Serviciul Fiscal, CNAS sau CNAM. Vor prezenta un singur raport lunar, până la data de 25 a fiecărei luni, către Serviciul Fiscal de Stat.

Se estimează că stabilirea unui raport unificat va reduce cu 40% volumul datelor prezentate. Totodată, amendamentele prevăd eliminarea carnetului de muncă și obligația agenților economici să prezinte statele de personal la Inspectoratul de Stat al Muncii.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Filmul „Carbonˮ a cucerit cele mai multe trofee la Gala Cineaștilor 2024

AlbasatTV, Nisporeni

Teodor Cârnaț candidează independent la funcția de primar al capitalei

AlbasatTV, Nisporeni

Norvegia oferă Moldovei un sprijin financiar suplimentar de 30 de milioane de euro

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment