Economie

Căpşunele şi cireşele, tot mai puţine şi mai scumpe

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Căpşunele şi cireşele sunt tot mai puţine la piaţă, iar preţul acestora a crescut. Pentru un kilogram de cireşe cumpărătorii vor trebui să scoată din buzunare 20-25 de lei, pentru unele chiar și 30 de lei, iar pentru căpşune – de la 40 de lei în sus. Pe de altă parte, la tarabe putem găsi din abundenţă caise, piersici, zmeură, agriş, coacăza neagră, roşie şi albă.

Preţul unui kilogram de de caise porneşte de la 12 lei. Piersicii se vând cu 8 lei și mai mult. Zmeura rămâne la preţul de săptămâna trecută de 20 de lei per kilogram. Un kilogram de agriş, coacăza neagră, roşie şi albă porneşte de la 25 de lei, poate ajunge chiar şi 35, iar vişina este 20 de lei kilogramul. Pepenii verzi, de import, se vând cu 10 lei kilogramul, dar încă sunt puțini la tarabe.

Un kilogram de păstăi porneşte de la 15 lei, cel al castraveţilor şi dovleceilor de la 5 lei, iar al roşiilor de la 19 lei. Ardeii pot fi procuraţi cu 9-10 lei per kilogram, cartofii cu 7 lei, varza timpurie la fel cu 7 lei, iar pătlăgeaua vânătă cu 18 lei. Legătura de mărar, pătrunjel şi ceapă verde rămâne 2 lei.

Zece ouă pot fi procurate cu 12 lei. Carnea de porc costă 65 de lei kilogramul, iar cea de viţă 70-75 de lei. Brânza de oi se vinde cu 65 de lei pentru un kilogram, cea de vacă 40-50 de lei, smântâna este 35 de lei, iar untul 80.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

 

Related posts

New York Times: Un tsunami al concedierilor este pe cale să lovească Europa

Albasat

Selectarea persoanelor fizice, supuse controalelor fiscale. Ce prevede Codul fiscal

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 29.06.2018

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment