Societate

Agricultorii au ieșit la protest

Agricultori din nouă raioane au ieșit astăzi, 19 octombrie, să protesteze. Aceștia și-au scos tehnica la traseu, fiind nemulțumiți de faptul că cerințele adresate autorităților au fost ignorate.

Andrei Dînga, agricultor din Ștefan Vodă, a declarat pentru IPN că este vorba despre raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Hâncești, Leova, Rezina, Ialoveni, Ungheni, Basarabeasca, Telenești. La traseu a fost scoasă doar o parte din tehnica din dotare, cealaltă este în câmp. Producătorii vor astfel să le transmită guvernanților un semnal: să nu uite și să nu ignoreze problemele agricultorilor.

Potrivit lui Andrei Dînga, autoritățile nu au îndeplinit toate revindecările înaintate, încă în timpul verii, în cazul cerealelor de prima grupă. Situația este și mai complicată în cazul cerealelor de grupa a două. Începe un an nou agricol și producătorii au de prelucrat pământul, trebuie să semene. „Agricultura, pământul – e ceva viu, care nu poate fi amânat până autoritățile vor identifica surse financiare, ca să le acorde susținere (agricultorilor)”, a spus Andrei Dînga.

Deși ministrul agriculturii le-a promis producătorilor că va fi organizată o întrevedere, pentru a discuta problemele care există  și soluții la ele, acest lucru nu s-a întâmplat. Agricultorii nu exclud că, dacă revindecărilor lor vor rămâne fără răspuns, vor veni în capitală, cu tehnica agricolă.

Contactat de IPN, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju, nu a răspuns la telefon.

Related posts

Cursul valutar oficial la 30.12.2020

Albasat

Tradiţii şi superstiţii în prima zi de Paşte

Albasat

Viorel Morari rămâne în libertate. Recursul procurorilor a fost respins

Albasat

Leave a Comment