Societate

Un Centru de Justiție Familială va fi creat în Republica Moldova

Un Centru de Justiție Familială va fi creat în Republica Moldova, anunță ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de Facebook. Centrul va asista victimele violenței în familie și va putea deveni realitate datorită implicării tuturor actorilor cu atribuții în domeniu, dar și suportului oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit ministrei, rolul acestui centru va fi „de a concentra într-un singur loc specialiștii din diverse sectoare, cum ar fi justiție, poliție, asistență socială și probațiune, care vor oferi asistență complexă victimelor violenței în familie”. Dezvoltarea serviciului va consolida sistemul de prevenire și combatere a fenomenului violenței în familie, care, spre regret, persistă în Republica Moldova, menționează oficiala.

Experiența SUA în dezvoltarea centrului, dar și acțiunile care trebuie întreprinse de către Republica Moldova pentru conceptualizarea noului serviciu va fi discutată timp de două zile de către specialiști din țară și experți din SUA.

Related posts

НКСС перевела второй транш для пособий по временной нетрудоспособности

Albasat

Învățământul superior din Moldova la răscruce sau bani aruncați în vânt?, discuții

Albasat

ЛДПМ предложила ввести 20-процентную квоту для диаспоры в избирательных списках

Albasat

Leave a Comment