Societate

PCCOCS face precizări legate de mandatele de arest pe numele lui Grigore Carmalac

Grigore Carmalac, alias „Bulgarul”, figurează în continuare ca fiind dat în căutare internațională, pe două cauze penale, pornite pentru șantaj și tentativă de omor. Precizările sunt făcute de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) după ce în presă au apărut informații privind clasarea cauzelor penale și încetarea mandatului de arest emis pe numele interlopului, transmite IPN.

Potrivit PCCOCS, pe ambele cauze penale sunt emise mandate de arest pe termen de 30 de zile. Acțiunile lui Grigore Carmalac au fost documentate în anii 2016-2017, de ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS.

Decizia procurorului PCCOCS de a fi clasată o cauză penală și încetat mandatul de arest aplicat în privința lui Grigore Caramalac a fost luată pe cauza penală transmisă anterior autorităților de drept din Rusia. Acea cauză penală nu are vreo legătură procesuală cu cauzele documentate în anul 2016-2017, precizează un comunicat de presă emis de instituție.

Related posts

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere admiterea României în Spaţiul Schengen

Albasat

Igor Dodon este la sanatoriu, în Federația Rusă

Albasat

ENEMO: Выборы прошли в основном в соответствии с правовыми рамками

Albasat