ALBASAT
Actualitate Societate

Agricultorii vor putea accesa credite de 500 de mii de lei cu o garanție de 90% din partea statului

Guvernul va pune la dispoziție un nou sprijin pentru producătorii de cereale afectați de crizele din ultimii ani. Aceștia vor putea contracta credite în valoare de până la 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol. La prima etapă, creditul va fi oferit pe o perioadă de până la 18 luni de acordarea inițială și șase luni de grațiere de plată, cu acoperirea dobânzii de până la 7% care va fi achitată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, transmite IPN.

Noul mecanism a fost anunțat la întâlnirea prim-ministrului Dorin Recean și ministrului Vladimir Bolea cu mai mulți producători agricoli.

Șeful cabinetului de miniștri a accentuat importanța modernizării afacerilor din domeniul agricol și analizei oportunității de prelucrare a unor culturi în anumite zone ale țării, pentru a evita pierderile. „Vreau să mulțumesc agricultorilor care muncesc foarte mult, cu sârguință, reușesc să aibă afaceri profitabile și să plătească impozite. Ajutăm domeniul agricol și vom continua să găsim și mai multe resurse”, a precizat premierul Dorin Recean.

Agricultorii care protestează de săptămâna trecută, inclusiv cu blocarea accesului spre Vama Leușeni, au solicitat la întrevederea de azi cu premierul ca statul să identifice 400 de milioane de lei pentru subvenții. Potrivit lor, acești bani i-ar ajuta să depășească situația dificilă în care s-au pomenit. Având acest sprijin financiar, ar putea să procure motorină, semințe și îngrășăminte.

Related posts

Agenția de Mediu a stabilit perioadele de interzicere a pescuitului în 2024

AlbasatTV, Nisporeni

Agenții economici vor prezenta un singur raport financiar în loc de cinci

AlbasatTV, Nisporeni

Incident şocant în Belgia: Primarul din Bruges a fost înjunghiat în gât chiar în centrul oraşului

Albasat

Leave a Comment