ALBASAT
Actualitate Societate

Moldova și Germania vor colabora în combaterea dezinformării

În ultimii trei ani, Germania, prin intermediul proiectelor sale, a sprijinit eforturile de transformare a Republicii Moldova în domenii precum buna guvernare, dezvoltarea regională, agricultură, eficiență energetică, apărare și ordine publică. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepreședinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Katrin Göring-Eckardt, transmite IPN.

Șeful legislativului a menționat cooperarea activă între grupurile parlamentare de prietenie din cele două țări, care permite discuții și schimburi de opinii pe diverse subiecte. „Reforma justiției, combaterea falsurilor și lupta cu oligarhii reprezintă și un angajament dat cetățenilor, dar și un angajament în parcursul nostru european. Legislativul este plenar angajat să realizeze în totalitate cele trei recomandări rămase ale Comisiei Europene”, a subliniat Igor Grosu.

Oficialul a subliniat că experiența Germaniei este utilă, părțile convenind ca cele două țări să colaboreze în combaterea fenomenului dezinformării.

În context, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința că, începând cu 1 mai, o companie aeriană germană low cost va opera zboruri către Köln și Stuttgart. „Mizăm ca pe piața din Republica Moldova să vină investitori germani, pentru că dezvoltarea economiei și atragerea investițiilor este o altă prioritate a noastră”, a mai spus președintele Parlamentului.

Related posts

De la începutul anului, peste 50 de permise de port armă au fost suspendate sau anulate

Albasat

Reintegrarea pașnică a Moldovei poate fi sprijinită de către partenerii occidentali, expert

AlbasatTV, Nisporeni

Ștefan Gligor: Cei de pe dreapta trebuie să se unească în jurul unei idei și să găsească candidatul potrivit care s-o realizeze

Albasat

Leave a Comment