ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Alertă în Nisporeni: Mașina unui bărbat de 65 de ani, furată din fața casei

Un automobil a fost furat din fața porții casei unui cetățean din Nisporeni. Potrivit Inspectoratului de poliție Nisporeni, la data de 2 octombrie 2023, la ora 01:00, în Serviciul de gardă al subdiviziunii, s-a primit o înștiințare telefonică de la un bărbat în vârstă de 65 de ani, locuitor al orașului Nisporeni. Acesta a raportat că i-a fost furat un automobil de marcă Volkswagen, care era parcat în fața porții gospodăriei sale.

La locul incidentului s-au deplasat imediat echipajul poliției de reacționare operativă, grupul operativ de urmărire penală și conducerea entității, care au constatat că proprietarul și-a parcat mașina în stradă în fața casei sale în jurul orei 14:00 în ziua precedentă. Acesta a lăsat cheia de pornire în contact, iar în rezervor se aflau aproximativ 10 litri de combustibil. Cu toate acestea, la data de 2 octombrie 2023, în jurul orei 00:50, proprietarul a observat că automobilul nu mai era acolo atunci când a ieșit din locuință.

Pentru a recupera automobilul și a identifica persoanele responsabile pentru furt, poliția a efectuat acțiuni de patrulare și investigații specifice în diferite locații din orașul Nisporeni și zonele înconjurătoare.

Ca urmare a acestor eforturi, echipajul de reacționare operativă a observat automobilul pe traseul R-25, îndreptându-se spre traseul G-89, în direcția orașului Nisporeni către satul Boldurești. Cu toate că au folosit luminile giratorii și semnalul sonor special, conducătorul automobilului a refuzat să oprească mașina și a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 10 kilometri. În cele din urmă, mașina a fost găsită abandonată într-o pădure din apropierea satului Boldurești, în raionul Nisporeni. În apropiere s-au găsit trei minori cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți originari din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni. Aceștia au declarat că unul dintre ei a condus mașina, iar alți trei indivizi s-au deplasat pe jos în direcții necunoscute.

În urma acestui incident, a fost inițiat un proces penal în conformitate cu prevederile articolului 192/1 referitor la „Răpirea mijlocului de transport”. Persoana suspectată este cercetată în stare de libertate, iar în cazul în care va fi găsită vinovată, risca o amendă în cuantum de la 42.500 la 67.500 lei sau o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 3 ani.

Related posts

De ziua internaţională a educaţiei, Primăria a oferit flori pentru profesori!

Albasat

Ludmila Andronic la Zilele Orașului Nisporeni: „Raionul Nisporeni are un potențial enorm”

AlbasatTV, Nisporeni

Cantinele sociale din Moldova operează cu fonduri insuficiente, studiu

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment