Portal de știri
Societate

Alerte cu bombă la Curea Supremă de Justiție și Aeroportul Chișinău

Angajaţii Curţii Supreme de Justiție şi vizitatorii instituţiei au fost evacuaţi după ce o persoană a anunțat că în clădire este amplasat un obiect explozibil, transmite IPN.

Potrivit poliției, apelul a fost recepționat în jurul orei 8:40. Forțele de ordine au intervenit imediat, iar serviciile specializate verifică clădirea.

Alertele făcute au vizat și Aeroportul Internațional Chișinău, dar și alte opt adrese din capitală. Serviciile specializate efectuează verificări.

Numărul alertelor false cu bombă a crescut semnificativ în ultimele luni. Inspectoratul General al Poliției precizează că pe parcursul anului curent au fost înregistrate peste 40 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive. Aeroportul Internațional Chișinău, dar si instanțele judecătorești au devenit zilnic ținta unor astfel de înștiințări.

Persona vinovată de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare până la doi ani.

Related posts

Cum vorbim despre lucrurile nevorbite

Albasat

Как пандемия может повлиять на президентские выборы в Молдове, Op-Ed

Albasat

România: În 24 de ore au fost înregistrate 263 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul ajunge la 1.292

Albasat

Leave a Comment