Portal de știri
Societate

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Sfintei Marii

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi au intrat, din 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, numit în popor și Postul Sfintei Marii. Acesta se va încheia la 28 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, transmite IPN.

Postul este unul foarte strict, asemenea Postului Mare, dinaintea Paștelui. Pește se consumă numai pe 19 august, când este marcată Schimbarea la Față a Mântuitorului. Luni, miercuri și vineri creștinii care postesc nu au voie să ajuneze cu untdelemn, iar în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică au dezlegare la untdelemn. Biserica dezleagă postul copiilor, femeilor care sunt în așteptarea unui prunc, persoanelor bolnave în măsura în care să-și mențină puterile și sănătatea trupului. Creștinii sunt îndemnați să postească nu doar alimentar, dar și duhovnicește. Să se abțină de la petreceri și să meargă mai des la biserică.

Acesta este unul din cele patru posturi din an, alături de Postul Nașterii Domnului, Postul Paștilor și Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Related posts

Șeful PCCOCS a demisionat

Albasat

Ruslan Codreanu a anunțat crearea unui partid politic

Albasat

Calitatea portofoliului de credite s-a deteriorat nesemnificativ în primul semestru, BNM

Albasat

Leave a Comment