ALBASAT
Societate

Alexandr Stoianoglo, bănuit de îmbogățire ilicită și spălarea banilor

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi cercetat și pentru îmbogățire ilicită și spălarea banilor, acțiuni care ar fi fost comise în perioada anilor 2014-2015. Consiliul Superior al Procurorilor i-a dat acordul procurorului desemnat Victor Furtuna să investigheze pretinsele infracțiuni. Acuzatorul de stat ar fi constatat în procesul de investigare a dosarului penal în care este vizat Stoianoglo anumiți indici de comiterea unor noi infracțiuni.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a menționat că, în urma sesizării de către Victor Furtuna, CSP l-a desemnat să investigheze aceste circumstanțe și să decidă dacă există o bănuială rezonabilă despre săvârșirea vreunei infracțiuni.

În funcție de rezultatele investigațiilor efectuate, în termen până la 30 de zile, Victor Furtuna urmează să decidă asupra pornirii urmăririi penale sau refuzului în pornirea urmăririi penale.

Alexandr Stoianoglo, care în prezent se află sub control judiciar,  a fost reținut în octombrie anul trecut. Până acum a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depășirea atribuțiilor de serviciu. Acesta mai este acuzat de corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare.

La sfârșitul lunii mai, CSP i-a propus șefei statului eliberarea lui Stoianoglo din funcția de procuror general. CSP a luat cunoștință de raportul comisiei care i-a apreciat activitatea ca fiind nesatisfăcătoare. Președinta încă nu a venit cu o reacție sau cu vreo decizie în acest în sens. La începutul lunii iunie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat în regim de urgență Guvernului Republicii Moldova ambele plângeri depuse de procurorul general suspendat.

Related posts

OMS şi ţările europene discută despre reluarea în siguranţă a cursurilor. Câți elevi au fost afectați de închiderea şcolilor în lume

Albasat

Un nou caz de coronavirus, confirmat în raionul Nisporeni. Bilanțul a ajuns la 66

Albasat

Patru persoane sunt cercetate penal pentru fraude cu certificate COVID

Albasat

Leave a Comment