Portal de știri
Sanatate

Ambasada Chinei: Președintele Chinei s-a întâlnit cu președintele american

Președintele Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit cu președintele american, Joe Biden în Bali. Xi Jinping a afirmat că cele două țări trebuie să ia istoria drept oglindă pentru a-și ghida viitorul. Șeful statului chinez a spus că, atât China, cât și SUA trebuie să aducă în comun cu alte țări contribuții la amplificarea speranței pentru pacea mondială, încredere privind stabilitatea globală și forță dezvoltării comune, transmite IPN.

„Raporturile bilaterale prezente nu corespund intereselor fundamentale ale celor două țări și nici așteptărilor comunității internaționale. În calitate de liderii ai două țări importante, (cei doi mari oficiali) trebuie să găsească direcția potrivită a dezvoltării relațiilor bilaterale pentru impulsionarea creșterii nivelului acestor relații”, precizează Ambasada Chinei in Republica Moldova într-un comunicat de presă.

Xi Jinping a subliniat că în prezent schimbările epocii se desfășoară în mod nemaiîntâlnit, iar umanitatea se confruntă cu provocări fără precedent. China și SUA trebuie să aducă în comun cu alte țări contribuții la amplificarea speranței pentru pacea mondială.

Președintele Chinei și-a exprimat dorința de a avea cu Joe Biden schimburi profunde și deschise privind problemele strategice din relațiile bilaterale și problemele majore mondiale și regionale. De asemenea, speră să acționeze împreună cu omologul său american pentru impulsionarea raporturilor bilaterale (ca acstea) să revină pe calea dezvoltării sănătoase și stabile ca să aducă beneficii celor două țări și lumii.

Related posts

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Medicul Silvia Ibriciuc, despre evoluția COVID-19 în Nisporeni și consecințele în urma infectării

AlbasatTV, Nisporeni

Grădinița „Izvorașul” din Bălăurești și o grădiniță din România desfășoară un proiect comun

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment