Portal de știri
Fără categorie

Amenzi de mii de lei pentru organizarea rugurilor

Persoanele care vor fi prinse că fac ruguri în seara Învierii riscă să fie sancționate cu amenzi în valoare de câteva mii de lei pentru poluarea aerului atmosferic. Astfel, arderea anvelopelor, inclusiv aprinderea rugurilor de orice tip, este interzisă. Cu această atenționare vine Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în contextul sărbătorilor pascale, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MADRM, se menționează că la arderea liberă a anvelopelor, în atmosferă se emană 23 de substanțe chimice periculoase, dintre care opt sunt cancerigene. Specialiștii atenționează că respirarea fumului negru este nocivă și cauzează bronșită, astm, intoxicații pulmonare sau boli ale sistemului nervos. În funcție de caracteristica și direcția vântului, substanțele dăunătoare pot fi dispersate pe calea aerului la distanțe mai mari de 160 de kilometri.

Autoritățile susțin că inspectorii pentru protecția mediului, garda forestieră și reprezentanții altor instituții de resort vor desfășura razii, atât în fondul forestier, cât și în zonele adiacente și cu risc sporit de declanșare a incendiilor.

Pentru poluarea aerului atmosferic, Codul Contravențional prevede amenzi de până la trei mii de lei pentru persoanele fizice și până la 25 de mii de lei.

Persoanele, care desfășoară în zilele de odihnă activități de recreere în fondul forestier, sunt atenționate să opteze pentru locurile special amenajate, inclusiv din punct de vedere al siguranței anti-incendiare.

Related posts

Anastasia Gracheva a câștigat turneul internațional la patinaj artistic

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să-şi sporească presiunile asupra Rusiei, după noile atacuri cu rachete asupra Ucrainei

AlbasatTV, Nisporeni

Capsula Orion şi-a început călătoria de întoarcere spre Terra

AlbasatTV, Nisporeni

În localitatea Marinici s-a construit o fântână arteziană

AlbasatTV, Nisporeni

Au început lucrările de reconstrucție a Casei Naționale din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Europa va intra în recesiune la iarnă. Anunțul comisarului pentru economie

AlbasatTV, Nisporeni

Programul USAID Comunitatea Mea a anunțat selectarea partenerilor noi

AlbasatTV, Nisporeni

Ministerul Economiei a anunţat măsuri de eliminare a birocrației pentru antreprenori

AlbasatTV, Nisporeni

Sute de benzinării din Ungaria au rămas fără carburanți din cauza plafonului introdus de Viktor Orban

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 4000 de șoferi, sancționați pentru încălcări în trafic, în zilele de odihnă

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment