ALBASAT
Societate

Amenzi de până la 75 de mii de lei pentru încălcarea regimului de carantină

Încălcarea regimului de carantină va fi sancționată. Guvernul a aprobat modificarea în acest sens a mai multor acte legislative. Persoanele care nu respectă rigorile regimului de carantină, precum și cei care vor introduce în fișele epidemiologice date eronate riscă amenzi, iar în cazuri grave – și răspundere penală, transmite IPN.

Codul Contravențional va fi completat cu un nou articol ce ține de nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Amenzile pentru punerea în pericol a sănătății publice vor oscila între 22-25 de mii de lei în cazul persoanelor fizice și 50-75 de mii de lei în cazul persoanelor juridice.

Pentru prezentarea falsă sau incompletă a datelor și pentru refuzul de a completa fișele epidemiologice se va aplica amendă până la 25 de mii de lei.

Autoritățile responsabile de constatarea contravențiilor vor fi Ministerul Afacerilor Interne și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, precum și Poliția de Frontieră, dacă contravenția va fi constatată la punctele de trecere a frontierei de stat.

Premierul Ion Chicu a cerut să fie definitivat cât mai repede posibil documentul, pentru a fi trimis în Parlament în regim prioritar.

Related posts

44 de persoane cu COVID-19 sunt în stare gravă

Albasat

В коммуне Фештелица будет оборудован парк с фотоэлектрическими панелями

Albasat

Paștele Blajinilor nu se amână. Oamneii sunt îndemnați să nu meargă la cimitire în grupuri mari

Albasat

Leave a Comment