ALBASAT
Actualitate Societate

Andrei Spînu: Au început să fie achitate salariile angajaților CFM

Angajații Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) își vor primi salariile pentru luna decembrie până la finalul acestei luni. Asigurările sunt date de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, potrivit căruia s-a reușit achitarea salariilor angajaților CFM pentru lunile octombrie și noiembrie, iar acum a început acoperirea restanțelor salariale pentru luna decembrie. Ministrul Andrei Spînu spune că pentru a achita lefurile, CFM a primit un credit și a făcut diverse economii, notează IPN.

Ministrul Andrei Spînu spune că, etapizat, problema restanțelor salariale pentru angajații CFM este soluționată. Potrivit oficialului, întreprinderea de stat a primit un credit pentru stinge o parte din datorii.

„Atunci când și-a dat demisia fostul director erau datorii la salarii din luna octombrie. Săptămâna trecută a fost închisă definitiv luna noiembrie, zilele acestea deja au început să fie achitate salariile pentru luna decembrie. Cu siguranță, până la finalul acestei luni vom închide luna decembrie. Banii se iau din economiile care se fac din reducerea anumitor costuri. Prima solicitare pe care am avut-o față de noul administrator interimar a fost să treacă în revistă fiecare linie de cheltuieli și să vedem cum putem salva ceva resurse. Agenția Proprietății Publice a oferit, printr-o întreprindere de stat, un credit către CFM pentru a putea acoperi aceste datorii”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale spune că, împreună cu noul administrator CFM, a reușit optimizarea cheltuielilor, banii fiind redirecționați spre achitarea salariilor. Andrei Spînu s-a arătat nemulțumit de plecarea lui Oleg Tofilat într-o perioadă complicată pentru CFM.

„Urmărim zilnic cum cresc veniturile din vânzările de servicii de transport pe căile ferate. Lucrurile s-au stabilizat, așteptăm să avem și creșteri în perioadele următoare și încet-încet să oferim banii ca oamenii să nu mai aibă restanțe nici pentru o lună la salarii. L-am rugat inclusiv pe fostul director să facă optimizări de costuri. Vin cu un exemplu, nu poți să dai bonusuri atunci când compania este în pierdere. Mă bucur că împreună cu noul director am avut această înțelegere că trecem printr-o situație complicată și trebuie să vedem, la prima etapă, ce putem optimiza. Domnul Tofilat a plecat atunci când compania avea restanțe la salarii pentru octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie. Mă așteptam ca atunci când este mai greu să rămâi, să pui umărul și să depășești situația, nu să pleci”, a mai spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Fostul șef al întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei”, Oleg Tofilat, și-a dat demisia în luna ianuarie. În februarie, Serghei Tomșa a fost numit director interimar CFM. 

Related posts

Alte 527 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 43 734

Albasat

Cursul valutar oficial la 11.04.2020

Albasat

În Canada a fost constituit Consiliul Național al Diasporei

Leave a Comment