ALBASAT
Societate

Angajații din sectorul bugetar nu vor lucra săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare, începând cu 30 martie, angajații din sectorul bugetar nu vor merge la muncă, cu excepția angajaților din domeniul sănătății. Măsura nu se răsfrânge, însă, și asupra angajaților din sectorul privat. Decizia a fost luată în urma ședinței Comisiei Situații Excepționale de joi, 26 martie, transmite IPN.

Potrivit premierului Ion Chicu, s-a decis ca zilele din perioada 30 martie – 03 aprilie să fie de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar, cu excepția angajaților instituțiilor medico-sanitare, de sănătate publică, care oferă servicii auxiliare pentru instituțiile de sănătate publică și care activează în domeniul serviciilor de salvare și urgență. De asemenea, excepție fac autoritățile administrative din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Recuperarea zilelor de odihnă se va face după ridicarea stări de urgență.

Premierul a făcut un apel către sectorul privat, ca acesta să-și organizeze activitatea așa, ca să fie prezent la întreprinderi minimul de personal. Pentru săptămâna viitoare rămâne același regim de activitate pentru acest sector.

O altă măsură aprobată de Comisia Situații Excepționale prevede pentru perioada stării de urgență un regim special de muncă și remunerare a muncii în sectorul bugetar. Angajații sectorului bugetar vor primi salariile integral, indiferent dacă lucrează la oficiu, lucrează de acasă, sau nu lucrează.

În altă ordine de idei, premierul a menționat că, de acum înainte, persoanele care se vor afla în afara domiciliului sunt rugate să aibă cu ei un act de identitate sau alt act confirmativ al identității, pentru a-l prezenta la o eventuală cerință a oamenilor legii.

Totodată, din 27 martie se interzice aflarea în grupuri mai mari de trei persoane, cu excepția grupurilor formate din rude de gradul I sau II.

Ion Chicu a declarat că de săptămâna viitoare vor fi asigurate plățile pensiilor prin intermediul angajaților Poștei Moldovei. Instituțiile responsabile de plata pensiilor vor atrage în acest proces doar personalul strict necesar pentru a face față.

Related posts

Cei patru judecători sunt recunoscuți bănuiți

AlbasatTV, Nisporeni

Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din oraşul Nisporeni are nevoie de renovare

Albasat

Şcoala din satul Vulcăneşti, raionul Nisporeni va fi închisă. Copiii vor fi transferaţi să-şi facă studiile la gimnaziul din Cioreşti

Albasat

Leave a Comment