ALBASAT
Actualitate Societate

Angajatul unei instituții medicale și concubina sa, reținuți pentru comercializare de droguri

Angajatul unei instituții medicale și concubina acestuia au fost reținuți de polițiști după ce și-au reluat activitatea infracțională de comercializare a drogurilor. În cadrul perchezițiilor la domiciliul lor, oamenii legii au depistat marijuana, droguri sintetice, dar și bani care ar proveni din vânzarea drogurilor: 2400 de euro și 3 000 de dolari, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției menționează că în luna februarie 2023cei doi au fost vizați într-o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că bărbatul de 30 de ani, angajat al unei instituții medicale din Chișinău, împreună cu concubina sa de 24 de ani, au creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. Drogurile erau pregătite în condiții special amenajate. Serele erau la domiciliul acestora din orașul Durlești. Ulterior drogurile erau plasate de către aceștia în ascunzișuri de unde erau ridicate de clienți. În luna mai bărbatul a fost reținut și ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

La expirarea termenului măsurii preventive, fiind cercetat în libertate, bărbatul împreună cu concubina sa și-au reluat activitatea infracțională de pregătire și comercializare a drogurilor. Astfel pe 30 august, în urma măsurilor de investigație cei doi au fost reținuți în flagrant delict în timp ce plasau droguri în ascunzișuri.

În timpul investigațiilor oamenii legii au depistat într-o fâșie forestieră din apropierea municipiul Chișinău zece plante de cânepă de tip „hidropon”, care erau îngrijite de cei doi suspecți.

Valoarea substanțelor narcotice ridicate pe piața neagră depășește 100 000 de lei. Cele două persoane suspectate de comercializarea drogurilor au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legislației penale, pentru fapta comisă persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Related posts

Orașul Nisporeni are viceprimar

Albasat

Academicianul, compozitorul și dirijorul Gheorghe Mustea, la 70 de ani de la naștere

Albasat

Studiu: Imunitatea la COVID-19 scade rapid la persoanele cu simptome uşoare

Albasat

Leave a Comment