ALBASAT
Actualitate Societate

ANRE sancționează Moldovatransgaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a inițiat procedura de sancționare financiară a operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz”. Potrivit ANRE, compania nu a respectat obligațiile legale aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală SA „Moldovagaz”, transmite IPN.

SRL „Moldovatransgaz” nu s-a conformat cerințelor legale de separare în conformitate cu unul dintre modelele stabilite de Legea cu privire la gazele naturale și nu a depus la ANRE cererea privind certificarea sa, notificând despre imposibilitatea finalizării procesului de separare.

Potrivit legislației, „Agenția aplică, prin hotărâre, sancțiuni în mărime de cel puțin 10% din cifra de afaceri anuală a titularilor de licență pentru: (…) b) nerespectarea de către operatorul sistemului de transport a obligațiilor aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală şi/sau a hotărârilor adoptate de Agenție în scopul înlăturării încălcărilor constatate în acest sens”.

Astfel, ANRE a stabilit ședința pentru audierea administratorului SRL „Moldovatransgaz” și examinarea aplicării sancțiunii financiare întreprinderii respective la data 8 septembrie 2023.

Related posts

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Sfintei Marii

Albasat

Restricții noi pentru perioada stării de urgență

Albasat

Premierul României l-a felicitat pe premierul desemnat al Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment