ALBASAT
Actualitate Societate

Anul începe cu ieftiniri la carburanți

Anul începe cu prețuri mai mici la produsele petroliere principale de tip standard. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță o ieftinire de 15 bani pentru un litru de motorină și de 5 bani pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, transmite IPN.

Potrivit ANRE, pentru data de 3 ianuarie, prețul maxim de referință, la motorină va fi de 20,84 lei pentru un litru. De asemenea, un litru de benzină 95 se va vinde la pompă cu cel mult 22,93 lei.

Anterior, ANRE a aprobat valoarea marjei comerciale specifice la vânzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru semestrul I al anului 2024, la nivel de 3,07 lei/litru. Valoarea marjei comerciale specifice pentru perioada anterioară (semestrul II, 2023) a constituit 3,08 lei/litru. Prin urmare, valoarea maximală a coșului de cheltuieli și profit care poate fi inclus în prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, va scădea pentru următoarele 6 luni cu 0,01 lei/litru.

Related posts

LIVE: Viorica Dumbrăveanu prezintă informațiile actualizate privind infecția prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național

Albasat

Examinările medicale ale şcolarilor pentru admitere se vor efectua până la 20 august

Albasat

Prestațiile sociale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment