ALBASAT
Actualitate Societate

Aprobarea componenței Comitetului Executiv al Găgăuziei, amânată

Componența Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia nu a fost votată nici astăzi. Amânarea chestiunii a fost solicitată de bașcanul Evghenia Guțul. Aceasta este a cincea tentativă eșuată de a aproba componența nominală a executivului de la Comrat, transmite IPN.

În debutul ședinței, Evghenia Guțul a argumentat necesitatea de a amâna examinarea prin faptul că mai mulți membri propuși executiv nu sunt prezenți, iar alții nu au trecut proba de cunoaștere a limbii găgăuze. Ultimii urmează să fie înlocuiți.

„Solicităm amânarea. Dar vreau să menționez că eu sunt pentru munca în comun și sunt interesată ca Găgăuzia să se dezvolte. Să mergem împreună”, a spus bașcanul.

Excluderea de pe ordinea de zi a fost susținută de deputații din Adunarea Populară, însă aceștia au solicitat Evgheniei Guțul să vină în timp util cu propunerile de rigoare.

După patru tentative eșuate, la ședința din 25 august s-a reușit aprobarea structurii Comitetului Executiv, nu și a componenței nominale.

Legea prevede că bașcanul Găgăuziei este în drept să dizolve înainte de termen Adunarea Populară dacă Comitetul executiv nu este format în decurs de 45 de zile de la propunerea componenței acestuia.

Related posts

ANSA a verificat plantaţiile de pepeni la nivelul de pesticide şi nitraţi

AlbasatTV, Nisporeni

ULTIMA ORĂ! 4 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Nisporeni. Bilanțul a ajuns la 237

Albasat

Termoelectrica are păcură pentru o lună și jumătate, consilier

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment