ALBASAT
Actualitate Societate

A fost lansată a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne”

A fost lansată cea de-a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne”, la care participă 15 studenți și masteranzi de la Academia de Studii Economice din Moldova, selectați prin concurs. Până să facă deplasarea în România, tinerii au avut o întrevedere cu guvernatorul Octavian Armașu, organizată la sediul Băncii Naționale a Moldovei, transmite IPN.

A doua ediție a „Școlii finanțelor moderne” se va desfășura în perioada 9-17 septembrie. Tinerii vor avea posibilitatea să îmbine experiențe de studiu în capitala României cu activități cultural-istorice în orașe precum Iași, Brașov, Suceava și Sinaia. În București, studenții vor avea întrevederi și cu guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

La finalizarea programului vor fi oferite certificate semnate de guvernatorii Băncii Naționale a Moldovei  și Băncii Naționale a României, precum și de rectorii Academiei de Studii Economice din București și Academiei de Studii Economice din Moldova.

La evenimentul de lansare, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a menționat că „Școala finanțelor moderne” este un proiect istoric, lansat în parteneriat cu Banca Națională a României și Academia de Studii Economice din București, care trebuie fortificat. „Este o experiență unică, în cadrul căreia studenții au posibilitatea să vadă cum funcționează o bancă centrală. Aceștia au șansa de a discuta la direct cu personalități remarcabile din România, de a audia prelegeri etc. Este o oportunitate ce îi va ajuta în dezvoltarea profesională”, a subliniat Octavian Armașu.

Participarea studenților din Republica Moldova la „Școala finanțelor moderne” este susținută parțial de Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA), care sprijină eforturile BNM în accelerarea reformelor în sectorul financiar, sporirea nivelului de educație și incluziune financiară.

Related posts

Maia Sandu: Pandemia a creat oportunități pentru agricultura Republicii Moldova

Albasat

Cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale

Albasat

Vaccinarea este obligatorie de azi în Italia, pentru cei peste 50 de ani

Albasat

Leave a Comment