Nisporeni

Aproximativ 1000 de receptoare digitale terestre, distribuite în Glodeni şi Bălţi

Aproximativ 1000 de receptoare digitale terestre au fost distribuite de către Asociaţia Obştească „Universal Media” în Glodeni şi Bălţi, în cadrul proiectului „Acces la televiziunea digitală terestră”, finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova. Pentru identificarea beneficiarilor au fost implicate şi direcţiile de asistenţă socială, care s-au arătat deschise pentru o colaborare în acest sens.

Vin cu sincere mulţumiri şi mare recunoştinţă Organizaţiei Neguvernamentale „Universal Media”, care în parteneriat cu Ambasada SUA în Republica Moldova  a făcut acest gest, de a ne oferi echipament pentru televiziune, pentru persoanele din categoriile defavorizate, familii cu mulţi copii, persoane cu dizabilităţi, familii numeroase”, a subliniat Elena Rusu, şefa serviciului asistenţă comunitară Bălţi.

Beneficiarii au rămas plăcut surprinşi, menţionând că acum au şansa de a privi televizorul fără grija că trebuie să plătească abonamentul lunar, sau că nu privesc multe canale din cauza lipsei televiziunii digitale.

„Mulţumim mult. Suntem foarte mulţumiţi, pentru invalizi, pentru pensionari. Un ajutor cât de mic, dar este tot mai înainte”, a spus Mariana Dabija.

Aduc un mare mulţumesc angajaţilor din primărie pentru că au grijă de toţi. Mulţumim din suflet pentru tot. Într-adevăr am nevoie. Am 4 copilaşi mici şi este de nevoie aşa ceva„, a spus Natalia Leniţa.

„Vă  mulţumesc, cu ce puteţi, cu aceea ajutaţi lumea. Acum eu sunt singură şi sunt bucuroasă, că mă ajutaţi cu ce puteţi. Este nevoie în casă să fie acest lucru”, a spus Elena Leniţa

Cred că vor fi mai multe posturi tv. Mulţumesc mult! Am nevoie de acest receptor. Televizorul arată 4 canale. Acum vor fi mai multe” a spus Larisa Bezmuşeac.

Cu cât mai mult ştii, cu atât mai deştept eşti. Am o nepoată în clasa a 6-a şi cred că se va bucura, pentru că o să vadă mult mai multe lucruri acolo. Vă mulţumesc. Sunt bucuroasă„, a spus Larisa Guşan.

„Cred că este un lucru bun, pentru că acum totul este scump şi chiar avem nevoie la copii desene animate. Seara când vin de la grădiniţă, e ceva interesant, au aprins, s-au uitat” a spus Stela Maftuleac.

Şeful Adjunct al Direcţiei Asistenţă Scială şi Protecţie a Familie Glodeni a menţionat care este beneficiul final al acestui proiect pentru beneficiarii din Glodeni.

„Prin distribuirea acestor convertoare se aduce informaţia corectă la cetăţeni acasă, adică sunt multe persoane care nu dispun de o tehnică mai performantă , care ar putea să acceadă la televiziunile care sunt, dar prin proiectul dat toate persoanele vor putea să beneficieze de televiziune digitală terestră„, a subliniat Ion Crudu, şef adjunct al  Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Glodeni.

Proiectul „Acces la televiziunea digitală terestră”, are drept scop final distribuirea a circa 8500 de receptoare pentru televiziune digitală terestră în toată ţara, jumătate din raioanele incluse în listă fiind deja echipate.

Related posts

Leuntea Vin: istoria vinului de calitate care pornește din dedicația generațiilor de viticultori

Albasat

O grenadă, descoperită într-un beci din oraşul Nisporeni. La fața locului au venit geniștii

Albasat

COVID-19 Nisporeni: Alte 5 cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în raion

Albasat

Leave a Comment