ALBASAT
Societate

„Arta cămășii cu altiță” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

„Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” a fost inclusă în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii. O decizie în acest sens a fost luată de Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, transmite IPN.

Cele 24 de state membre ale Comitetului au apreciat valoarea elementului pentru identitatea culturală a celor două țări. „Reușita de astăzi se datorează, în cea mai mare măsură, generațiilor de creatori ai cămășii cu altiță. Implicarea comunităților de meșteri populari din cele două țări a reprezentat un aspect definitoriu al dosarului declarat câștigător”, se arată într-un comunicatul de presă emis de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Includerea dosarului „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii a fost votată în cadrul celei de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial.

Related posts

La biserici vor bate clopotele în semn de solidaritate cu lupta contra COVID-19

Albasat

„Incident major” declarat în sudul Angliei după ce o jumătate de milion de oameni s-au îngrămădit pe plaje, în ciuda epidemiei

Albasat

Într-un litigiu împotriva statului sau a unei autorități publice, șansele sunt mult mai mici

Albasat

Leave a Comment