Portal de știri
Societate

„Arta cămășii cu altiță” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

„Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” a fost inclusă în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii. O decizie în acest sens a fost luată de Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, transmite IPN.

Cele 24 de state membre ale Comitetului au apreciat valoarea elementului pentru identitatea culturală a celor două țări. „Reușita de astăzi se datorează, în cea mai mare măsură, generațiilor de creatori ai cămășii cu altiță. Implicarea comunităților de meșteri populari din cele două țări a reprezentat un aspect definitoriu al dosarului declarat câștigător”, se arată într-un comunicatul de presă emis de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Includerea dosarului „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii a fost votată în cadrul celei de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial.

Related posts

Statul planifică să finanțeze 8 682 de locuri la studii în universități

Albasat

Ursula von der Leyen: 70% din populația adultă din UE este complet vaccinată

Albasat

A fost lansat Portalul Guvernamental al Cetățeanului

Albasat

Leave a Comment