Portal de știri
Societate

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto acuză abuzuri și controale ilegale

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto  acuză controale ilegale și abuzuri față de transportatori. În cadrul unei acțiuni de sensibilizare pe care transportatorii au desfășurat-o miercuri în fața sediului Delegației UE, președintele Asociației, Oleg Alexa a spus că în ultimele două săptămâni, sub pretextul unor pretinse încălcări, transportatorilor le sunt ridicate numerele de înmatriculare a unităților de transport. Iar în ziua de luni le sunt returnate. „Scopul acestor abuzuri este ca transportatorii de bună voie să renunțe să ofere transport pentru protestatari în zilele de duminică”, afirmă Oleg Alexa, transmite IPN.

Potrivit lui Oleg Alexa, instituțiile subordonate Ministerului Afacerilor Interne au făcut liste cu unitățile de transport care aduceau oamenii la proteste. Poliția de patrulare le oprea și făcea fotografii la documentele șoferilor și la listele pasagerilor. „Au colectat informația ilegal pentru a putea influența pasagerii și șoferii”.

„Noi, transportatorii, nu vom admite ca împotriva noastră să mai fie aplicate aceleași mecanisme care au fost utilizate pe timpul statului capturat. Noi vom continua activitatea, vom face publică toată lista persoanelor care au particpat la planificarea acestor acțiuni ilegale împotriva noastră, care toate au un singur scop: ca în ziua de duminică să nu fie transport la proteste”, a declarat Oleg Alexa, amintind că legea supremă, Constituția, asigură dreptul la protest al cetățenilor.

Preşedintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto a comunicat că al doilea flashmob de acest fel se va desfășura în fața Inspectoratului General al Poliției. În cazul în care nu va urma nicio reacție, vor fi organizate proteste cu sistarea transportului în țară.

Duminică, Partidul politic Șor a organizat o acțiune de protest în capitală la care, potrivit organizatorilor, nu au putu ajunge aproape 30 de mii de oameni din cauza poliției care a interzis deplasarea spre capitală a autobuzelor și microbuzelor cu protestatari.

Related posts

Cornel Ciurea: Restituirea banilor din jaful bancar poate fi făcută cu ajutorul beneficiarilor

Albasat

Parlamentul ucrainean a decretat stare de urgență

Albasat

Maia Sandu îndeamnă la vaccinare: Nu dați cu piciorul în șansa de a rămâne în viață

Albasat

Leave a Comment