Portal de știri
Nisporeni Societate

ASP: Toți cetățenii își pot perfecta de astăzi actele pe suport de policarbonat

Toți cetățenii își pot perfecta de astăzi actele pe suport de policarbonat – buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare – fără restricții. Perfectarea a fost reluată la toate termenele, iar în cazul în care solicitantul comandă documente în regim de urgență, acesta nu mai este obligat să prezinte documente confirmative, transmite IPN.

Agenția Servicii Publice precizează că persoanele cărora li s-au înmânat documente provizorii în locul actelor pe suport de policarbonat vor fi contactate pe parcursul lunii noiembrie și vor fi invitate la sediile ASP pentru a li se înmâna documentele mecanolizibile.

Pentru a perfecta un document, persoanele se pot programa prin intermediul paginii web asp.gov.md; prin intermediul centrelor multifuncționale (telefonic) sau prin intermediul call-centrului (14909).

În perioada septembrie-octombrie 2022, Agenția Servicii Publice a migrat către alt sistem de personalizare a datelor, trecând la o nouă tehnologie de perfectare a documentelor mecanolizibile pe suport de policarbonat, cu un grad sporit de securitate. Potrivit ASP, majoritatea țărilor europene au trecut deja la această tehnologie.

Related posts

Viorica Dumbrăveanu: Se poate reveni la restricții drastice dacă situația nu este favorabilă

Albasat

Peste 1400 de cetățeni vor fi repatriați în următoarele zile

Albasat

În țară a fost instituită stare de urgență pe un termen de 30 de zile

Albasat

Leave a Comment