ALBASAT
Societate

Atenționările poliției în contextul protestului de duminică

Poliția îndeamnă toți participanții la protestul de duminică să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să se conformeze indicațiilor oamenilor legii. Să respecte restricțiile impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor. Poliția atenționează că nu va tolera nicio formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, în contextul protestului de duminică de lângă Parlament, oamenii legii vor asigura ordinea și securitatea publică, siguranța cetățenilor, fluxul circulației rutiere și buna desfășurare a evenimentului.

„Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației. Amintim organizatorilor că sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Totodată, solicităm să nu admită participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Poliția le reamintește participanților la întrunire că sunt obligați să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale organizatorilor, precum și să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni. Aceștia sunt obligați ca în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

„Atenționăm transportatorii auto care intenționează să aducă persoane din diferite localități spre capitală să se asigure că au toate actele în regulă. În timpul deplasării să respecte prevederile Regulamentului circulației rutiere, să nu pună în pericol pasagerii sau alți participanți la trafic. Solicităm ca, imediat după debarcarea persoanelor, să nu perturbeze traficul în Chișinău, iar unitățile de transport să fie parcate în locurile special amenajate și să nu blocheze căile de acces”, menționează IGP.

Protestul de duminică este organizat de Mișcarea Națională pentru Popor care a anunțat că va cere achitarea de către guvernare a facturilor populației la resursele energetice pentru lunile de iarnă.

Related posts

Василе Бумаков отозван с должности посла в Японии

Albasat

Maia Sandu merge la Paris pe 3-4 februarie

Albasat

Cursul valutar oficial la 25.03.2022

Albasat

Leave a Comment