ALBASAT
Actualitate Societate

Au fost desemnați câștigătorii concursului republican „Pedagogul anului”

Profesorii sunt puntea spre viitor a fiecărui elev, de ei depinde ce învață copiii, dar și cum se simt. Deși premiul „Pedagogul anului” se oferă numai pentru nouă lucrători din învățământ, recunoștința este pentru toți dascălii care au reușit să crească generații de copii solidari, rezistenți la provocările vieții și mereu curioși să descopere și să creeze. Asemenea profesori sunt mulți în Republica Moldova și reprezintă un exemplu care trebuie promovat și de urmat. Este mesajul președintelui țării, Maia Sandu, rostit la Gala Laureaților concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2023, transmite IPN.

„Calitatea vieții în deceniile următoare, calitatea sistemului medical, a tuturor serviciilor statului, a justiției, a mediului înconjurător, a stării economiei, a administrației centrale și locale, inclusiv calitatea clasei politice, depinde de calitatea educației pe care o oferim azi, iar voi, dragi profesori, sunteți în prima linie a acestui efort”, a menționat șefa statului.

Câștigătorii ediției 2023 a concursului republican „Pedagogul anului” sunt:

Categoria „Profesorul anului”:

1. Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Profesorul anului” –  Pavel Polișciuc, profesor de literatura universală în cadrul liceului teoretic  „Dimitrie Cantemir” din Bălți.

2. Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Profesorul anului” – Rodica Jăpălău, profesoară de limba și literatura română în cadrul liceului teoretic „Iulia Hasdeu” din Chișinău.

3. Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Profesorul anului” – Lilia Gânu, profesoară de geografie în cadrul liceului teoretic „Mihail Sadoveanu” din Hâncești.

Categoria „Învățătorul anului”:

1. Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Învățătorul anului” – Valentina Iazinschi, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Petru Rareș” din Soroca.

2. Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Învățătorul anului” –  Diana Castraveț, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Petre Ștefănucă” din Ialoveni.

3. Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Învățătorul  anului” –  Aurel Leșcic, învățător în cadrul școlii primare „Spiridon Vangheli”, nr.21 din Bălți.

Categoria „Educatorul anului”:

1. Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Dorina Tronciu, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie „Poienița” din satul Malcoci, raionul Ialoveni.

2. Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Mariana Popa, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 6 „Mărțișor” din Sângerei.

3. Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Elena Melnic, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 197 din Chișinău.

La începutul festivității participanții au păstrat un moment de reculegere în memoria scriitorului Ion Druță. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățământ, marcată anual pe 5 octombrie.

Related posts

Proteste în Danemarca față de măsurile anti-Covid și împotriva pașaportului de vaccinare

Albasat

Liceul  Teoretic “Mihai Eminescu” din Ungheni eficientizat energetic, graţie sprijinului Uniunii Europene

Albasat

COVID-19 унес более 600 тысяч жизней во всем мире

Albasat

Leave a Comment