Portal de știri
Nisporeni Societate

Au început lucrările de reconstrucție a Casei Naționale din Nisporeni

Casa Națională din Nisporeni, clădire istorică de rang național, a intrat în reconstrucție. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Grigore Robu.

„În câțiva ani această clădire-bijuterie a orașului nostru va împlini 100 de ani. Cu această ocazie, cel mai frumos cadou este să-i dăm aspectul inițial”, scrie primarul pe pagina sa de Facebook.

Reconstrucția edificiului Casei Naționale este unu dintre proiectele implementate în raionul Nisporeni în cadrul Programului național „Satul European”.

„Prin intermediul programului guvernamental „Satul European” proiectul nostru prinde contur. Am ales anume acest proiect deoarece este nevoie sa consolidăm clădirea, acoperișul pe alocuri la fel avea probleme, ne dorim să renovam arhitectura clădirii, ușile și geamurile sa fie din lemn, în felul acesta să restabilim singura clădire istorică a orașului, așa cum a fost gândită acum aproape 100 de ani în urmă”, adaugă primarul.

În luna mai a anului curent, Casa Națională Nisporeni a primit statutul de Monument Național. Casa Națională din Nisporeni are o istorie bogată, chiar dacă la prima vede pare că edificiul este unul obișnuit. De această clădire au fost legate de-a lungul timpului cele mai importante din evenimentele culturale și politice ale Nisporeniului.

Related posts

Olanda a anunțat că a introdus restricții pentru cetățenii români: „Li se recomandă ferm să se autoizoleze pentru 14 zile”

Albasat

Protestatarii de extremă dreapta de la Berlin au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului german

Albasat

Până a deschide Piața, mai urmează o inspecție ANSA la 1 iunie

Albasat

Leave a Comment