Portal de știri
Nisporeni Societate

În localitatea Marinici s-a construit o fântână arteziană

În localitatea Marinici, raionul Nisporeni, s-a construit o fântână arteziană. Guvernul a alocat pentru acest proiect peste jumătate de milion de lei, în cadrul programului „Satul European”. Grație implementării proiectului de dezvoltare locală, acum este posibilă asigurarea cu apă potabilă a 150 de gospodării casnice, a principalelor instituții publice, precum și a mai multor agenți economici, din sectorul sud-vest al satului.

Autoritatea publică locală a motivat acest proiect prin faptul că cetățenii sectorului dat sunt nevoiți să se aprovizioneze cu apă de la distanțe destul de mari, din surse care reprezintă extravilanul localității, și chiar din satele vecine.

În cadrul recepției la terminarea lucrărilor, au fost prezenți parlamentarii Gheorghe Agheorghiesei și Portevschi Vasile care au vorbit, în debutul ședinței, despre valoarea inestimabilă a apei, pentru cetățeni.

„Astfel de proiecte vin să demonstreze, în primul rând, respectul Guvernului față de cetățeni. A avea acces la apă potabilă, înseamnă viață și sănătate”, a spus deputatul Portevschi Vasile.

Vom urmări ca toate proiectele din Programul „Satul European”, să cunoască finalitatea, deoarece prin implementarea acestora, construim Moldova de mâine”, a spus deputatul Gheorghe Agheorghiesei.

Raionul Nisporeni beneficiază în total, de 16 proiecte, cu o valoare aproximativă de peste 60 de milioane de lei, alocați din Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Related posts

Accident rutier în satul Bărboieni. O femeie și nepoata sa au ajuns la spital

Albasat

Премьер-министр: „Этот парламент должен быть немедленно распущен”

Albasat

LIVE/Declarații de presă susținute de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după ședința Guvernului Republicii Moldova din 24 februarie 2022

Albasat

Leave a Comment