Portal de știri
Societate

Austria ia în calcul producerea vaccinului rusesc Sputnik V dacă va fi aprobat în UE

Cancelarul austriac Sebastian Kurz spune că țara sa ia în calcul producția vaccinului rusesc Sputnik V sau a celui cel chinezesc împotriva COVID-19, dacă acestea obţin autorizaţie de introducere pe piaţă în Uniunea Europeană, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă fabricanţii de vaccinuri rusesc şi chinez primesc undă verde în Europa şi acestea pot fi produse aici, Austria va încerca cu siguranţă să pună la dispoziţie capacităţile sale de producţie în companiile naţionale corespunzătoare pentru aceste vaccinuri”, a spus Kurz într-un interviu duminică în publicaţia germană Welt am Sonntag.

„Exact ca pentru producătorii din alte ţări. Este vorba de a obţine un vaccin sigur cât mai repede posibil, indiferent de cine este fabricat”, a continuat el.

Sebastian Kurz nu a exclus posibilitatea ca el să se vaccineze cu vaccinul rusesc dacă acesta va fi autorizat în UE.

„Depinde doar de eficacitatea, securitatea şi disponibilitatea lui rapidă, fără lupte geopolitice”, a precizat el, în timp ce relaţiile între Uniunea Europeană şi Rusia s-au deteriorat recent, mai ales după otrăvirea şi trimiterea la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat de asemenea deschisă utilizării Sputnik V în UE, un subiect ce iscă polemici, după ce o revistă medicală de prestigiu a publicat rezultate ştiinţifice pozitive asupra eficacităţii acestuia.

Merkel a lăsat deschisă uşa şi pentru vaccinul chinez, subliniind că o ţară ca „Serbia vaccinează mai repede” decât restul Europe „cu vaccinul chinezesc”.

UE a autorizat până acum trei vaccinuri împotriva COVID, cele de la Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, notează AFP.

Related posts

Alte 830 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

Albasat

Liceul „Boris Cazacu” din Nisporeni, apreciat cu calificativul BINE de către ANACEC

AlbasatTV, Nisporeni

Record COVID-19 Nisporeni: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 47 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment