ALBASAT
Actualitate Societate

Autoritățile APL sunt obligate să asigure locuri speciale de afișaj electoral

Autoritățile administrației publice locale sunt obligate ca, în termen de 3 zile până la data începerii campaniei electorale, să stabilească și să asigure un minim de locuri speciale de afișaj electoral, un minim de localuri pentru desfășurarea întâlnirilor cu alegătorii, informează Comisia Electorală Centrală, citată de IPN.

Potrivit Regulamentului privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public, panourile fixe vor avea suprafața minimă de 2 metri pătrați și vor fi amplasate cel puțin două la fiecare 6 mii de alegători. În cazul municipiilor, orașelor, comunelor, autoritățile vor asigura un minim de un loc special amenajat cu panouri fixe de afișaj electoral cu suprafața de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare localitate din componența acestora.

Panourile vor fi curățate săptămânal prin grija subdiviziunilor specializate din cadrul administrației publice locale. Autoritățile vor stabili ziua din cursul săptămânii în care panourile cu anunțuri de mică publicitate și publicitatea electorală vor fi curățate.

Campania electorală va începe la data de 6 octombrie 2023.

Related posts

Britanicii sunt sfătuiți să mănânce mai puțin pentru a-și reduce riscul de a muri din cauza COVID-19

Albasat

Cursul valutar oficial la 08.03.2022

Albasat

O mamă acuză organele de drept că ar fi investigat cu încălcări omorul fiului său

Albasat

Leave a Comment