Societate

Avocat reținut pentru că ar fi încercat să muşamalizeze două dosare pornite pentru viol

Un avocat din Nisporeni a fost reținut, imputându-i-se infracțiunea de trafic de influență. Acesta ar fi încercat să muşamalizeze două dosare, pornite pentru viol și întreținere de relații sexuale cu o persoană minoră. Acesta ar fi pretins câte 1000 de euro de la doi bărbaţi pentru a-i ajuta să scape de răspundere, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, bănuitul ar fi pretins banii, susținând că are influență asupra unor persoane publice. În primul caz, avocatul susţinea că ar putea să grăbească procedura de împăcare a părților, cu eliberarea persoanei din arest preventiv și încetarea procesului penal intentat pentru viol și violare de domiciliu. În cel de-al doilea caz, acesta ar fi pretins și primit 1000 de euro pentru a-l ajuta pe un inculpat să scape de răspundere pentru raport sexual cu o persoană minoră.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 de unităţi convenţionale sau până la cinci ani de închisoare.

Related posts

LIVE: Declarațiile făcute de Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate

Albasat

Еще один человек с COVID-19 умер

Albasat

Ложное предупреждение о бомбе в Кишиневском цирке

Albasat

Leave a Comment