ALBASAT
Actualitate Societate

Avocatul Guvernului la Curtea Constituțională: Este o hotărâre istorică pentru democrația țării

Avocatul Guvernului, Eduard Digore, consideră hotărârea Curții Constituționale prin care Partidul politic Șor a fost declarat neconstituțional drept una istorică pentru democrația Republicii Moldova. Potrivit apărătorului, decizia este întemeiată, bazându-se pe probele prezentate de executiv, transmite IPN.

„Considerăm că acesta este un moment de cotitură pentru activitatea politică în Republica Moldova. Din acest moment încolo, partidele politice, probabil, nu vor mai putea desfășura activitatea politică în orice mod, cu orice încălcare de lege. Fiecare partid politic trebuie să citească argumentele care se vor conține în hotărârea Curții Constituționale, să se ghideze de ele. În caz contrar, riscă să fie declarat neconstituțional”, afirmă Eduard Digore.

Partidul politic Șor a fost declarat neconstituțional. Hotărârea a fost pronunțată luni de către Curtea Constituțională, sesizată în acest sens de Guvern. De la data pronunțării acestei hotărâri, Partidul politic Șor se consideră dizolvat. Niciun act al organelor acestui partid adoptat după pronunțarea deciziei respective nu are valoare juridică. Hotărârea Curții este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial. La prezenta hotărâre judecătorul Serghei Țurcan a formulată o opinie disidentă, iar judecătorul Vladimir Țurcan a formulat o opinie separată. Reprezentanții Partidului Șor au numit decizia Curții Constituționale abuzivă și criminală. Potrivit lor, aceasta va fi prima hotărâre a Curții care va fi anulată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Related posts

Vineri benzina va costa aproape 31 de lei

Albasat

Turcia dă startul sezonului turistic. Măsuri de siguranță și hoteluri fără mese de tip bufet

Albasat

Numărul deținuților în Penitenciarul nr. 13 a scăzut

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment