ALBASAT
Societate

Banca Mondială va finanța un proiect ce vizează întreprinderile mici din Moldova

Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale va finanța Proiectul privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii, în valoare de 50 de milioane de dolari. Proiectul va ajuta țara să reducă povara de reglementare, să sporească accesul la finanțare, să îmbunătățească competitivitatea exporturilor întreprinderilor moldovenești, se menționează într-un comunicat de presă, citat de IPN.

 „Proiectul privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii va continua conlucrarea de durată a Grupului Banca Mondială cu autoritățile moldovenești pe probleme financiare și de dezvoltare a sectorului privat pe care am avut-o în ultimul deceniu”, a declarat Inguna Dobraja, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova. 

Companiile beneficiare ale Mecanismului de granturi de cofinanțare (MGC) vor include exportatori noi și potențiali, direcți și indirecți. De acest instrument vor beneficia și furnizorii de servicii de dezvoltare a afacerilor. De asemenea, proiectul va fi în beneficiul companiilor deținute și gestionate de femei, care se confruntă cu o probabilitate disproporționată de a exporta mai puțin decât companiile deținute de bărbați și care au mai multe dificultăți în obținerea unui împrumut, se arată în comunicatul de presă al Băncii Mondiale.

De la aderarea Republicii Moldova la Banca Mondială, în 1992, peste 1,3 miliarde de dolari au fost alocați pentru mai mult de 60 de operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 12 proiecte active, cu un angajament total de circa 640 de milioane de dolari.

Related posts

Fracțiunea PAS are un nou deputat

AlbasatTV, Nisporeni

Proiect privind modernizarea iluminatului public în Nisporeni, acceptat în cadrul programului Satul European Expres

AlbasatTV, Nisporeni

Hotărârea Parlamentului prin care a fost instituită starea de urgență e neconstituțională

Albasat

Leave a Comment