ALBASAT
Actualitate Societate

Bărbat condamnat cu suspendare după ce a primit 20 de mii de euro de la rudele unor suspecți

Un bărbat din Chișinău, cercetat de CNA într-un dosar de trafic de influență, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Acesta ar fi pretins 20 de mii de euro pentru a influența soluționarea unui dosar de huliganism, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție.

Potrivit CNA, cauza a fost pornită în luna august 2022, iar potrivit materialelor bărbatul a pretins și primit de la rudele unor învinuiți de huliganism suma de 20 de mii de euro. Acesta susținea că în schimbul banilor, împreună cu un alt bărbat, are influență asupra ofițerilor de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Drochia și a procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Drochia, care examinau cauza penală, banii fiind transmiși în două tranșe.

Judecarea cauzei a durat șase luni, iar inculpatul și-a recunoscut vina. La cererea sa, cauza penală a fost examinată în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

Pe lângă pedeapsa de închisoare cu suspendare, instanța a dispus confiscarea specială prin încasarea de la inculpat, cu trecerea în beneficiul bugetului de stat, a echivalentului de 20 de mii de euro obținuți în urma comiterii infracțiunii. Sentința poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Related posts

Acord la nivel de experți: încă 27 mln de dolari de la FMI din totalul de 287 mln

AlbasatTV, Nisporeni

Mai mulți tineri din Nisporeni au cerut să fie scutiți de serviciul militar. Ce a decis Comisia de încorporare

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 500 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 36 404

Albasat

Leave a Comment