Portal de știri
Societate

Benzina se apropie de 32 de lei, iar motorina a depășit 28 de lei

Benzina cu cifra octanică 95 va costa vineri 31,93 lei pentru un litru, cu 30 de bani mai scump decât astăzi. Și motorina se scumpește cu 40 de bani, un litru ajungând să coste 28,30 lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care a stabilit prețurile maximale, precizează că scumpirile vin în contextul evoluțiilor pe plan internațional, transmite IPN.

Potrivit ANRE, se atestă o creștere accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere ca reacție la decizia Uniunii Europene de a renunța la importurile de petrol rusesc. În cadrul zilei de ieri, acestea s-au ridicat la un nivel record, în pofida faptului că petrolul Brent a înregistrat o ușoară scădere.

Ieri cotația Platts la benzină a ajuns la 1396 $/tona, iar la motorină la 1269 $/tona, ambele înregistrând cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani urmăriți. În intervalul ultimelor 14 zile utilizat de către ANRE la calcularea prețurilor maximale, cotațiile au crescut cu 195 $/tona (16 %) la benzină și cu 218 $/tona (21%) la motorină.

Related posts

OMS declară stare de pandemie de COVID-19

Albasat

FMI a ajuns la un acord la nivel de experți cu Republica Moldova

Albasat

Trei asistenţi medicali din Nisporeni, infectaţi cu COVID-19

Albasat

Leave a Comment