Portal de știri
Societate

Biblioteca Naţională va găzdui o expoziție dedicată luptei împotriva traficului de persoane

Biblioteca Naţională găzduiește în perioada 30 iulie – 7 august o expoziție dedicată luptei împotriva traficului de ființe umane cu genericul: Traficul de persoane – obstacol major în calea democratizării societăţii. Expoziţia cuprinde circa 80 de publicaţii din colecţiile bibliotecii care promovează creşterea gradului de conştientizare a fenomenului traficului de persoane, transmite IPN.

Documentele sunt sistematizate în trei compartimente. Compartimentul „Fenomenul traficul de fiinţe umane – durerea veacului XXI” analizează mecanismele şi  procesele de manifestare ale acestui fenomen, care aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului, marcând pe termen lung viaţa şi sănătatea victimelor.

Compartimentul „Combaterea traficului de fiinţe umane – necesitate primordială a societăţii contemporane” reflectă strategia națională de prevenire și combatere a traficului de ființe umane 2018-2023, principiile de bază, cadrul instituţional şi competenţele autorităţilor implicate în sistemul de combatere şi profilaxie a traficului de fiinţe umane.

„Traficul de persoane – problemă de nivel naţional şi internaţional” prezintă acte normative privind traficul de fiinţe umane şi egalitatea genurilor în Moldova, vulnerabilitatea migranţilor la trafic de fiinţe umane şi la exploatare pe teritoriul Republicii Moldova.

Evenimentul are loc în contextul Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, marcată anual pe 30 iulie. Ziua mondială împotriva traficului de persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 2013.

Related posts

Președintele Dodon planifică o vizită în China

Albasat

API a prezentatat rezultatele primei monitorizări a instituțiilor media din perspectiva diversității și incluziunii

AlbasatTV, Nisporeni

Ultima ora. 17 cazuri noi de coronavirus confirmate in Moldova.

Albasat

Leave a Comment