Nisporeni

Blocuri sanitare noi pentru copii de la grădiniţa Albinuţa din satul Vărzăreşti, raionul Nisporeni, datorită suportului financiar oferict de Guvernul României

Grădiniţa Albinuţa din satul Vărzăreşti, raionul Nisporeni se renovează cu suportul financiar al Guvernului României. Instituția a beneficiat de lucrări pe interior, două blocuri sanitare se renovează capital. În curând copiii vor fi asigurați cu apă caldă, rece şi lavoare noi, fiindu-le asigurat confortul şi siguranţa maximă.

Entuziasmată, directoarea grădiniţei apreciază susţinerea Guvernului statului vecin şi promite că toate lucrările vor fi demarate la nivel înalt. Ea recunoaşte că încă sunt multe de făcut şi că lucrările vor fi finisate mai târziu de termenul preconizat.

 Elena Ciobanu, directoarea grădiniței „Albinuța”, Vărzărești:„ Grădiniţa este frecventată de 160 de copii. Situaţia din ţară a dat peste cap activitatea educaţională, cu părere de rău. Noi avem o bucurie, fiindcă suntem beneficiarii proiectului „RO 4”, de unde urmează să fie schimbate două blocuri sanitare în stil european, să beneficiem de apă caldă, cu nişte condiţii mai adecvate.  În perioada anului de învăţământ 2018-2019, am fost telefonaţi de Direcţia de învăţământ Nisporeni, mulţumim lor, pentru a ne include în proiectul dat. Ni s-a spus că, urmează să beneficiem de proiectul „RO 4”, în sumă de 160 de mii de lei. Ne-am gândit, am fost întrebaţi ce am vrea să schimbăm în instituţie , unde noi, văzând suma că nu este atât de mare, ştiind cheltuielile,   însă ne-am limitat doar la blocuri sanitare din două grupe. Văzând vizul de cheltuieli şi comparând, văzând ce lucrări urmează să fie, nu erau stipulate identice lucrările, noi o să punem din economiile bugetului suma necesară, ca să fie reparaţie identică, să nu fie deosebire între blocurile sanitare de la o grupă şi la alta.”

  Primarul comunei se arată mândru de realizările efectuate şi aduce muţumire Guvernului României pentru suportul continuu din partea acestuia. Edilul menţionează că administraţia locală este şi va fi alături de administraţia grădiniţei, cu suportul financiar, pe perioada proiectului dar şi înafara acestuia. Acesta susţine că administraţia locală acoperă toate cheltuielile ce ţin de asistenţa tehnică şi pentru siguranţă.

 Constantin Ungureanu, primarul comunei Vărzărești: „ Grădiniţa Albinuţa din satul Vărzăreşti beneficiază de un grant foarte important din partea Guvernului României, se numeşte „ Lucrări civile” şi constă din reparaţia a două blocuri sanitare, în două săli de grupă, unde este de mai mult aşteptat de către administraţia grădiniţei, primăria şi de cei care lucrează, activează, în această instituţie: educatori, copii, părinţi. Ne bucură faptul că, într-adevăr, din cele peste 100  de grădiniţe din Republica Moldova, a beneficiat şi grădiniţa „Abinuţa”, de acest proiect, de acest suport financiar. Suntem recunoscători Guvernului României, pentru aportul  care l-a adus Republicii Moldova, inclusiv şi nouă, ca comunitate. Noi anterior am mai avut un proiect finanţat de către guvernul României. Merge vorba despre acoperiş reparaţia acoperişului completă a acestei instituţii, reparaţia gardului. Sperăm şi în continuare să beneficiem de suport financiar din partea vecinilor de peste Prut. Sperăm într-un timp foarte scurt,  antreprenorul să-şi onoreze obligaţiunile, cât mai repede şi calitativ, ca să poată instituţia da start activităţii şi să decurgă sau să demareze ciclul educaţional.”

Grădiniţa Albinuţa a fost construită în anul 1973 şi niciodată nu a beneficiat de o reparaţie capitală totală. Administraţia speră că vor mai câştiga proiecte finanţate de Guvernul României, pentru a acorda copiilor şi angajaţilor condiţii europene în cadrul întregii instituţii.

Grantul oferit de Guvernul  României este gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).

Related posts

Satul Ciuteşti devine mai curat şi mai amenajat! Vezi ce schimbări radicale s-au produs, în urma proiectului “Ciuteşti- satul viitoarelor generaţii”

Albasat

Situația epidemiologică în școlile din Nisporeni. Numărul elevilor și profesorilor infectați cu noul coronavirus

Albasat

A început acțiunea de igienizare și dezinfecție a oraşului Nisporeni

Albasat