Nisporeni

Grădiniță din satul Mărinici, renovată capital de Guvernul României. Instituția a beneficiat de 10 milioane de lei

Peste 10 milioane de lei au fost oferite de Guvernul României, pentru a fi reconstruită grădiniţa din satul Mărinici, raionul Nisporeni. Astfel din ruine, a fost transformată într-o instituţie modernă, cu toate condiţiile necesare pentru demararea activităţii educative la nivel înalt. Este una din cele mai moderne grădiniţe din raionul Nisporeni, iar asta este o mândrie pentru administraţia instituţiei, administraţia locală, dar şi pentru săteni.

Directoarea grădiniţei ne prezintă cu mândrie fiecare bloc de care beneficiază grădiniţa şi afirmă că absolut toate meritele se datorează Guvernului României.

Viorica Trifan, directoarea grădiniței „Brândușa”, s.Mărinici: „ Reconstrucţia grădiniţei-creşă „Brânduşa”, din satul Marinici, raionul Nisporeni, a fost posibilă datorită Guvernului din România, împreună cu Fondul de investiţii sociale din Moldova, în urma căruia, am beneficiat de 10 milioane 27 mii lei, pentru această instituţie. În cadrul instituţiei activează 6 cadre didactice, 12 cadre auxiliare. Reconstrucţia capitală constă în: construirea a încă unui etaj al instituţiei, construcţia acoperişului,  au fost instalate geamurile, uşile, s-a făcut o reparaţie capitală în instituţie.  Preconizăm redeschiderea instituţiei la data de 15 septembrie 2020. În instituţie a fost finisată  reparaţia cosmetică, dezinfectare a întregului teritoriu, avem procurat dezinfectant. Avem totul necesar, termometre noncontact, pentru a începe activitatea instituţiei.”

Educatorii afirmă că nu duc lipsă de nimic şi că se bucură că  activează în astfel de edificiu renovat.

Tatiana Ocară, educatoare la grădinița „Brândușa”, s.Mărinici:  „Sunt foarte bucuroasă că activez în aşa edificiu nou, înzestrat cu toate condiţiile necesare pentru a organiza o educaţie la nivel.”

Ecaterina Croitoru, educatoare la grădinița „Brândușa”, s.Mărinici: „ Sunt mândră că activez în aşa grădiniţă dotată cu toate condiţiile necesare pentru a evolua procesul educaţional. Suntem dotaţi cu toate condiţiile necesare, cu apă potabilă, canalizare, energie electrică, gaz, adică grădiniţa este dotată cu toate cele necesare.”

  Părinţii declară că sunt mulţumiţi şi că acum au şansa de a se angaja în câmpul muncii, fără ca să îşi facă griji de copil pe toată durata zilei.

Ana Croitoru, părinte:  „Ca părinte sunt foarte mulţumită că s-a deschis grădiniţa, am doi copii care, unul a frecventat grădiniţa, acum este la şcoală, al doilea încă frecventează. Sunt foarte fericită, sunt foarte mulţumită, pot să mă angajez în câmpul muncii, copiii nu sunt lăsaţi în grija unor străini, îi aducem aici, sunt hrăniţi, dorm la timp, au şi o educaţie bună.”

 Grădiniţa creşă „Brânduşa” din satul Mărinici, raionul Nisporeni, a fost reconstruită pe ruinele unei construcţii din timpul regimului sovietic.  Construcţia edificiului a durat aproximativ 7 ani, aceasta fiind dată în exploatare în anul 2018. Copiii se bucură de condiţii bune, sală de sport de nivel, sală de festivităţi, bloc alimentar dotat cu tot echipamentul, blocuri sanitare noi, dormitoare separate de grupă şi nişte săli de grupă frumos amenajate. Potrivit directoarei mai sunt lucruri care ar trebui de făcut, dar este tot timpul înainte. Cel ma important e că acum satul Mărinici are în sfârşit o grădiniţă.

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Related posts

12 instituții de învățământ din raionul Nisporeni se confruntă cu un deficit bugetar de peste 5 milioane de lei

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 2 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Albasat

Plouă torențial în Nisporeni. FOTO

Albasat

Leave a Comment