ALBASAT
Actualitate Societate

BNM a stabilit băncile de importanță sistemică

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a stabilit băncile care sunt societăți de importanță sistemică din Republica Moldova, conform situației din 31 decembrie 2023. Este vorba despre BC „MAIB” SA, BC „Moldindconbank” SA, OTP Bank SA și BC „VICTORIABANK” SA, transmite IPN.

În același timp, au fost stabilite și ratele amortizorului aferent societății de importanță sistemică (amortizorul O-SII), pentru băncile identificate ca societăți de tip O-SII din Republica Moldova, după cum urmează:

1,5% pentru BC „MAIB” SA
1,0% pentru BC „Moldindconbank” SA
1,0% pentru OTP Bank SA
1,0% pentru BC „VICTORIABANK” SA.

„Decizia a fost luată în baza analizelor și studiilor efectuate de BNM, care au ca scop identificarea băncilor care sunt societăți de importanță sistemică din Republica Moldova și limitarea impactului sistemic. Frecvența revizuirii ratelor amortizorului O-SII este cel puțin anuală”, precizează Banca Națională.

Hotărârea Comitetului executiv al BNM cu privire la stabilirea băncilor care sunt societăți de importanță sistemică din Republica Moldova și a amortizorului O-SII intră în vigoare din data publicării în Monitorul Oficial.

Related posts

Andrei Neguța a fost audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă

Albasat

Partidul Democrat va avea candidat la prezidențiale

Albasat

Premierul Natalia Gavrilița a vizitat orașele Bucha și Irpin din Ucraina

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment