Economie

BNM propune introducerea monedelor de 1 leu și 2 lei

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Banca Națională a Moldovei propune introducerea monedelor cu valoarea nominală de un leu, în locul bancnotelor cu aceeași valoare. Acest lucru ar fi necesar deoarece bancnotele de un leu se uzează foarte repede, ciclul lor de viață este mic și acestea nu respectă mai multe criterii de securitate. Inițiativa, care se află deocamdată doar la nivel de discuții, mai prevede și introducerea monedelor cu valoarea nominală de doi lei. Despre aceasta a vorbit guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, la postul public de televiziune Moldova 1.

„Am încercat să ne gândim cât ar costa să imprimăm bancnote, ne-am dat seama că e foarte scump, valoarea lor nominală fiind foarte mică. Am început să purtăm o discuție cu Guvernul, însă am simțit o anumită reticență. Rolul nostru este să-i convingem, să le explicăm, le vom explica și jurnaliștilor, și agenților economici”, a declarat Sergiu Cioclea.

Potrivit guvernatorului BNM, introducerea unei monede naționale cu valoarea nominală de un leu, dar și de doi lei, diviziune care nici nu există în acest moment, vine ca o soluție la recomandările Fondului Monetar pentru securitatea monedei naționale.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Cursul valutar oficial la 29.06.2018

AlbasatTV, Nisporeni

De la începutul anului au fost exportate peste 4 mii de tone de miez de nucă

Cursul valutar oficial la 19.01.2018

Leave a Comment