ALBASAT
Nisporeni Societate

Bursele doctoranzilor se majorează

Începând cu 1 octombrie, studenții doctoranzi vor primi burse majorate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.

Potrivit documentului, bursele doctoranzilor din anul I vor constitui 1 430 de lei, în loc de 1330 de lei, iar pentru cei din anul II – 1 570 de lei. În același timp, bursele studenților anului III vor fi majorate cu 200 de lei. Aceștia vor primi 1 720 de lei lunar.

De asemenea, cabinetul de miniștri a aprobat Planul de admitere la studiile superioare de doctorat pentru anul academic 2022-2023. Acesta prevede 254 de granturi doctorale finanțate de la bugetul de stat, repartizate pentru șase domenii științifice, după cum urmează: Științe ale naturii – 17 granturi, Științe inginerești și tehnologii – 27, Științe medicale –  70, Științe agricole – 12, Științe sociale și economice –  86 și Științe umaniste –  42.

Dintre acestea, șapte granturi doctorale vor fi oferite cetățenilor străini, în baza tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

Related posts

Mint că au COVID-19 pentru ca ambulanța să ajungă mai repede

Albasat

Caz cutremurător în raionul Nisporeni. Un bebeluş a fost găsit abandonat într-o fâşie forestieră

Albasat

Alte 1069 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Leave a Comment