În holul Sălii cu Orgă a fost vernisată zilele acestea o expoziție cu genericul ”Revelații” a artiștilor plastici, profesori ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, informează MOLDPRES.
Solicitată de agenție, Victoria Rocaciuc, critic de artă și artist plastic a menționat că expoziția cuprinde 45 de tablouri create în ulei, acril, acuarelă şi pastel de artiştii noştri consacrați, profesori ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. ”Mulți dintre participanți în mod plenar expun operele lor atât în țară, cât şi peste hotare, participă şi în diverse proiecte şi tabere de creație. Fiecare autor practică la un înalt nivel profesional diverse genuri şi domenii plastice, unii îşi dezvoltă cunoştințele profesionale şi în plan teoretic, reuşind să transmită aceste calități următoarelor generații de plasticieni şi teoreticieni ai artelor, pregătiți la AMTAP, a specificat Victoria Rocaciuc.
Lucrările prezentate sunt semnate de Oleg Dobrovolschi, Elena Frunze, Teodora Hubenco, Victoria Rocaciuc, Zina și Vasile Sitari, Vladimir Lozovanu, Iurie Lupu, Stanislav Babiuc, Angela Candu, Victor Crețu, Dmitri Șibaev, Oleg Buga și Petru Raiu.
Potrivit artistului plastic și profesorului Vladimir Lozovanu, șef al Catedrei discipline tehnico-teoretice în arte vizuale, aceasta este o expoziție anuală a cadrelor didactice de la catedra pe care o conduce și a celor de la departamentele Arte plastice și Artă decorativă. ”Tema este liberă. Este aici pictură de șevalet modernă, în care sunt abordate diverse stiluri, teme și limbaje plastice. În expoziție sunt portrete, peisaje, naturi statice, pictură abstractă și compoziții decorative. Lucrările prezentate constituie o amploare de lumină, culoare și formă”, a mai spus Vladimir Lozovanu.
În context, directorul Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu a afirmat că a devenit o tradiție ca instituția să ofere spațiu artiștilor consacrați, care prezintă câte o expoziție în fiecare lună. ”Este o onoare pentru noi. Astfel, lucrările lor pot fi admirate și de către spectatori. Curatorul expozițiilor este artistul și profesorul Vasile Sitari”, a precizat Larisa Zubcu.
Expoziția va fi deschisă până la 25 mai.
- 52% din absolvenții de licee și-au continuat studiile în Moldova, anul acesta
- Clădirile publice și comerciale vor limita iluminatul interior cu cel puțin 30%. Decizie CSE
- Peste o mie de infracțiuni cibernetice în 2024, raport INI
- Din 1 ianuarie, energia electrică produsă ziua va fi tranzacționată doar pe piața internă
- Consumul de pește crește. MAIA: Alege produs local de Crăciun și tot anul