Portal de știri
Societate

Canicula ar putea ucide 90.000 de europeni pe an până în 2100, ca urmare a crizei climatice

Agenția Europeană de Mediu avertizează că 90.000 de europeni ar putea muri în fiecare an din cauza caniculei până în 2100, dacă nu vor fi luate măsuri împotriva crizei climatice care distruge planeta.

„În lipsa unor măsuri de adaptare, şi în condiţiile unui scenariu de încălzire globală de 3 grade Celsius până în 2100, în fiecare an 90.000 de europeni ar putea muri din cauza caniculelor”, a precizat AEM.

„Cu o încălzire de 1,5 grade Celsius vizată de acordul de la Paris, această cifră se reduce la 30.000 de decese pe an”, a subliniat aceasta, pe baza unui studiu publicat în 2020.

Între 1980 şi 2020, în jur de 129.000 de europeni au murit din cauza căldurii, potrivit cifrelor, cu o accelerare bruscă în ultima perioadă. Combinaţia dintre episoadele caniculare mai frecvente, îmbătrânirea populaţiei şi creşterea urbanizării îi face pe europeni mai vulnerabili la temperaturile ridicate, în special în sudul continentului, transmite agenţia europeană.

Luni, biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a anunţat că cel puţin 15.000 de decese în Europa au fost direct legate de puternicele valuri de căldură din vara lui 2022. Pe lângă valurile de căldură repetate, schimbările climatice fac ca regiunea să devină din ce în ce mai vulnerabilă la apariţia şi transmiterea unor boli infecţioase.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 12.10.2020

Albasat

Șefii a patru state au semnat o declaraţie de sprijinire a Ucrainei și Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Zile de foc la propriu în întreaga ţară. Ce ne recomandă medicii din Nisporeni pentru a nu ne pune în pericol sănătatea

Albasat

Leave a Comment